Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letní soustředění

2019 soustředění v Uhelné

ve dnech 14. - 16.6.2019 se v rekreačním zařízení v Uhelné konalo šachové soustředění. Větším počtem dětí nás zásobila Lokomotiva Krnov, která vyslala i své dva trenéry Václava a Soňu. Ubytování bylo ve zděné budově ve 4 nebo 2 lůžkových pokojích a strava byla výtečná a jako od maminky. Paní správkyně a kuchařka v jednom p. Jatiová se o nás skvěle starala a vymyslela jídelníček, který jsme si všichni pochvalovali. V pátek v den příjezdu po večeři (kuře na paprice s knedlíkem) si děti zahráli simultánku a byly rozděleni do skupin. V sobotu dopoledne probíhaly přednášky a po obědě (vepřové přírodní s rýží) jsme pěšky vyrazili do nedalekého Račího Údolí na Tančírnu. Děti se schladili nanuky a nohy v potoce a po návratu následovaly běhací šachy, u kterých jsme se nasmáli i my dospělí. Večer tradiční opékání špekáčků a bouřka nás nechala venku do 9 hodin. Pak udeřila vší silou. V neděli ráno již bylo příjemně a odehrál se turnaj, ve kterém byl Honza absolutní vítěz. Ani věkem ani konkurenci na něj nikdo nedosáhl. Na oběd kuřízek a pak odjezd domu, již opět za vydatného deště.

uhelna.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018 soustředění v Račím Údolí

Na úvod 1000 a 1 ve srovnáním s Habinou, chatky úžasné, sociálky nádherné a teplá voda ve dne v noci.

Ve dnech 1. až 3. června.2018 se mladí šachisté ze šachového klubu SK Řetězárna Česká Ves, Jeseník a Lokomotiva Krnov zúčastnili soustředění v rekreačním středisku Račí Údolí.

Toto soustředění bylo zaměřeno na přednášky o pravidlech šachu, děti měly možnost si zahrát simultánku s trenérem Patrikem Gnidou, zábavnou formou běhací šachy a v neposlední řadě v neděli proběhl turnaj v rapid šachu, kde Honza ve své Kategorii obsadil 1. místo. V rámci volnočasových aktivit jsme navštívili Četrovu kazatelnu, kapličku sv. Antoníčka a zříceninu hradu Rychleby. Na důkaz čisté přírody jsme viděli mloky a našli poměrně brzy  houby a borůvky:)

Více foto ve fotoalbu.

20180602_141046_resized.jpg

 

 

 

 

 

 

2017 soustředění Habina Velká Kraš

O víkendu 9. až 11. 6. 2017 proběhlo ve Velké Kraši, v rekreačním středisku Habina, šachové soustředění dětí a mládeže. Soustředění pořádal šachový oddíl SK Řetězárna Česká Ves za účasti 47 dětí z České Vsi, Jeseníku, Krnova, Města Albrechtice, Bruntálu, Vinar a Olomouce.

Programovou náplň soustředění tvořily šachové přednášky a samozřejmě nechybělo sportování, hry a pohyb venku vůbec.

soustredeni-habina.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

2015 letní soustředění Bělá

Šachový oddíl s. k. Řetězárna Česká Ves uspořádal první šachové soustředění talentované mládeže Jesenicka ve dnech 12.6. - 14. 6. 2015 v krásném prostředí Jeseníků a to v chatovém táboře v Adolfovicích. Celkem bylo přihlášeno 16 hráčů, z toho dvě dívky a dva hráči z Mikulovic, ostatní byli domácí. Ubytování bylo v dřevěných chatkách, počasí bylo po celé tři dny nádherné, pršelo vždy pouze v noci. Také proto bylo obtížné mladé hráče dostat k šachovnici z místního potoka. Soustředění zahájil trenér Eda Till v pátek večer a pak následovala večeře. Pro některé bylo velkým překvapením, když zjistili, že se po celou dobu bude podávat vegetariánská strava. Po večeři pak trenér zahrál simultánku proti všem mladým hráčům. Po simultánce bylo volno, hrál se volejbal, pin ponk, fotbal a další sporty. Sobotu dopoledne byly na pořadu rozbory partií a další šachové úkoly, které řídil vynikající trenér pan Miloš Hudský ze Zlatých Hor. Odpoledne byl turnaj na pět minut pro každého hráče, kde se vysvětlovaly chyby, kterých se dopouští jaká jsou nová pravidla a to znovu řídil pan Hudský. Po ukončení turnaje proběhla stezka odvahy a znalostí, ve které byli úkoly jak z přírody tak ze šachů. Po večeři bylo osobní volno a každý si svůj program udělal sám. V neděli dopoledne se hrál turnaj na 20 minut pro každého hráče, který řídil trenér Eda Till. Po ukončení turnaje byl oběd a odjezd domů.

soustredko.jpg